Для виробників згущеного молока, кетчупів, соусів ми робимо гнучку упаковку зі складних ламінатів з алюмінієвою фольгою.
Що може зіпсувати продукт всередині упаковки?
- Світло. Ультрафіолет і інші типи випромінювання прискорюють небажані реакції в продуктах.
- Повітря. У продуктах є аеробні мікроби. Якщо в упаковку потрапляє кисень, вони «дихають» і окислюють продукт. Наприклад, кава або чай. Продукт втрачає аромат, змінює смак.
- Волога. Якщо вона потрапить всередину упаковки, вона створить умови для розвитку мікробів, і продукти швидше зіпсуються. Також погіршаться вид і експлуатаційні характеристики самої упаковки.
- Тепло. Прискорює всі небажані реакції.
Ще не створено жодного матеріалу для упаковки, який би однаково захищав від всіх факторів.
Упаковка для згущеного молока, кетчупів, соусів
Тому виробники упаковки ламінують (склеюють) декілька моноплівок з різними характеристиками
Виходять багатошарові плівки (ламінати), які називаються по послідовності абревіатур складових матеріалів з зовнішнього шару всередину. Наприклад, в PET / Al / PE: зовнішній шар - поліетилентерефталат (PET), середній шар - алюмінієва фольга (Al) і внутрішній шар - поліетилен (PE).
«Бутерброд» з шарів моноплівок складається для кожного типу продукту, способу його зберігання і транспортування, його ваги.
Логіка складання «бутерброду», тобто порядок чергування шарів при ламінації, на прикладі тришарового матеріалу (триплекса):
«Бутерброд» з шарів моноплівок складається для кожного типу продукту, способу його зберігання і транспортування, його ваги.
Логіка складання «бутерброду», тобто порядок чергування шарів при ламінації, на прикладі тришарового матеріалу (триплекса):
- Зовнішній шар - захист від зовнішнього впливу і основа для друку дизайну. Зазвичай це двухосноорієнтовані поліефірні, поліпропіленові або поліамідні плівки, крафтовий папір.
- Середній шар - алюмінієва фольга з бар'єрними властивостями (від UV-променів, від газопроникності тощо).
- Внутрішній шар - герметизація упаковки. Внутрішній шар повинен мати гарну термозварюваність (ми називаємо його термошар). Внутрішній шар завжди або поліетилен (PE), або поліпропілен (PP).
Для створення надійної упаковки для згущеного молока, кетчупів застосовується сольвентна ламінація.
Наш ламінат підходить для гарячого розливу при 90 ° C.
І, що важливо, штуцер впаюється при 220-230 градусах Цельсія.
Надійність упаковки підтверджують:
І, що важливо, штуцер впаюється при 220-230 градусах Цельсія.
Надійність упаковки підтверджують:
- ідеальні показання за результатами транспортного тесту;
- скидання пакетів з одного метра на бетон: з 60 пакетів 1 пакет має руйнування.