20-21 вересня у Львові наші співробітники беруть участь у дводенній науково-практичній конференції «Пакувальна індустрія», організованої журналом "Упаковка".
Головної темою заходу стала ініціатива Save Food та її реалізація в пакувальній індустрії.
Соціальна ініціатива ООН під назвою Save Food почалася в 2011 році і вже об'єднує більше 600 компаній, громадських організацій та асоціацій з 35 країн світу. Цілі цієї програми - скорочення кількості харчових відходів в світі, боротьба з голодом і недоїданням, охорона навколишнього середовища.
Це може звучати парадоксально. Але, за дослідженнями, саме полімерна упаковка:
«Аріс», як і інші великі учасники пакувальної галузі, вже кілька років планомірно впроваджує нові технології, що підвищують екологічність гнучкої упаковки і запобігають псуванню і транспортні втрати харчових продуктів.
Соціальна ініціатива ООН під назвою Save Food почалася в 2011 році і вже об'єднує більше 600 компаній, громадських організацій та асоціацій з 35 країн світу. Цілі цієї програми - скорочення кількості харчових відходів в світі, боротьба з голодом і недоїданням, охорона навколишнього середовища.
Це може звучати парадоксально. Але, за дослідженнями, саме полімерна упаковка:
- є найбільш екологічним видом упаковки (якщо рахувати витрати води, електроенергії, деревини, забруднення повітря тощо),
- допомагає зберігати їжу і скорочувати псування продуктів,
- скорочує мільярди тон харчових відходів,
- і таким чином допомагає боротися з голодом.
«Аріс», як і інші великі учасники пакувальної галузі, вже кілька років планомірно впроваджує нові технології, що підвищують екологічність гнучкої упаковки і запобігають псуванню і транспортні втрати харчових продуктів.
Що ми застосовуємо у себе на виробництві?
- Головне - ми усвідомлено підбираємо склади матеріалів. Недостатньо просто знати професійні тонкощі. Потрібно пропонувати замовнику тільки необхідний і достатній склад матеріалу упаковки. Наприклад, для печива не потрібен такий же складний три- або чотиришаровий полімерний матеріал, як для готової їжі тривалого зберігання. Чим більше шарів в матеріалі, тим складніше його переробити. Це ж стосується і ламінатів з алюмінієвою фольгою. Фольга переробляється тільки в «чистому» вигляді, без «склеювання» з іншими полімерними матеріалами. Тому ми пропонуємо упаковку з фольгою тільки для тих продуктів, які це справді потребують.
- Ми намагаємося застосовувати плівки зі зниженою температурою запаювання, що скорочує витрати електроенергії.